سیزدهمین نمایشگاه بینالمللی ماشین آلات و محصولات صنعت نساجی و پوشاک عصر روز سهشنبه (یازدهم اردیبهشت) در شهرک نمایشگاههای بینالمللی یزد افتتاح شد.
سیزدهمین نمایشگاه بینالمللی ماشین آلات و محصولات صنعت نساجی و پوشاک عصر روز سهشنبه (یازدهم اردیبهشت) در شهرک نمایشگاههای بینالمللی یزد افتتاح شد.
روزهای یازدهم تا چهاردهم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ شهر یزد میزبان سیزدهمین نمایشگاه بین المللی نساجی و پوشاک استان یزد بود. این نمایشگاه با مدیریت شرکت سیما نساج یزد و با همکاری و حمایت انجمن نساجی یزد، اتاق بازرگانی یزد، انجمن صنایع نساجی ایران، سازمان صمت استان یزد و شرکت نمایشگاههای بینالمللی یزد برگزار میشود.
همزمان با برگزاری این نمایشگاه در روز چهارشنبه بازدیدهایی از واحدهای تولیدی استان یزد صورت پذیرفت و مدیر کل و کارشناسان دفتر صنایع منسوجات و پوشاک، هیئت رئیسه انجمن صنایع نساجی ایران و مدیران سازمان صمت استان یزد و هیئت مدیره انجمن نساجی یزد از واحدهای نساجی اردکان، کیان جامع ایرانیان و یزدباف بازدید و عمل آوردند و پس از آن در آیین افتتاحیه این نمایشگاه که با حضور استاندار یزد برگزار شد شرکت کردند و از غرفههای این نمایشگاه بازدید به عمل آوردند.
همچنین صبح روز پنجشنبه نود و دومین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی با مدیریت اتاق بازرگانی یزد در محل این اتاق برگزار شد. در این جلسه که اختصاصاً به صنعت نساجی و پوشاک استان و مسائل و مشکلات آن اختصاص داشت فعالین صنعت نساجی حضور یافتند.
در این نشست که به ریاست دکتر فاطمی استاندار یزد و با همراهی دکتر گرجی مدیر کل دفتر صنایع منسوجات و پوشاک وزارت صمت، مهندس مجتبی دستمالچیان رئیس اتاق بازرگانی یزد، دکتر محمودی معاون اقتصادی استاندار و دکتر صادقیان مدیر کل صمت استان یزد برگزار شد، در خصوص مسائل و مشکلات واحدهای نساجی در تحقق سند یزد نوین و توسعه صنعت نساجی و پوشاک استان بحث و تبادل نظر شد.
در بخش آغازین این نشست مهندس زرین آبادی به ارائه مطالبی در خصوص اهمیت و جایگاه صنعت نساجی در جهان و ایران پرداخت و پس از ایشان دکتر شاهین کاظمی نایب رئیس هیئت مدیره انجمن صنایع نساجی ایران به تحلیل وضعیت تولید و تجارت خارجی صنایع نساجی و پوشاک با تمرکز بر زنجیره ارزش این صنعت پرداخت و با اشاره به پتانسیلهای موجود در زنجیره ارزش این صنعت به تحلیل نقاط ضعف و لزوم برنامهریزی برای توسعه متوازن این صنعت پرداخت. ایشان با اشاره به لزوم برنامهریزی و مدیریت بهینه در تخصیص منابع به لزوم شفاف سازی در زمینه تخصیص ارز در حلقههای مختلف زنجیره ارزش پرداخت و واردات ۸۵۰ میلیون دلاری پارچه در سال گذشته و به خصوص حجم بالای واردات از مناطق آزاد و بازارچههای مرزی را قابل تامل دانست.
در ادامه این نشست دکتر نیکزاد رئیس هیئت مدیره انجمن نساجی یزد نیز با اشاره به توان تولید داخل انواع محصولات نساجی به لزوم حمایت از ساخت داخل در کشور و بهرهمندی از توان تخصصی و تولیدی واحدهای نساجی اشاره نمود.
مهندس علیرضا فرخ نیا دبیر انجمن نساجی یزد دیگر سخنران این مراسم بود که به لزوم بازسازی و نوسازی صنعت نساجی در کشور و لزوم توجه ویژه دولت به این صنعت پرداخت. ایشان به طرح نمونههای موفق از صنعت نساجی در کشورهای مختلف، توسعه و پیشرفت این صنعت را نیازمند مدیریت و برنامهریزی صحیح دانست. نصیریانی مدیرعامل صنایع کرک یزد نیز با اشاره به تعطیلی واحدهای فرش ماشینی در استان یزد به لزوم حمایت بیشتر از این صنعت و اعمال محدودیتهای بیشتر برای واردات نخ فرش ماشینی پرداخت.
در ادامه این جلسه پس از توضیحات تکمیلی دکتر گرجی در خصوص سیاستهای دفتر صنایع منسوجات و پوشاک در جلب مشارکت تشکلهای تخصصی و نظرات و دیدگاههای فعالین صنعت، به طرح آمار و ارقامی از روند رو به رشد صنعت نساجی و پوشاک در سالهای اخیر پرداخت و ضمن تایید دغدغههای مطرح شده در جلسه به لزوم توجه به منافع کل زنجیره ارزش اشاره نمود.
موضوع راهاندازی و بهرهبرداری از هنرستان نساجی، برنامهریزی برای دهکده نساجی و پوشاک و تسهیلات و تامین مالی واحدهای نساجی، حل مسائل و مشکلات واحدها در ارتباط با سازمان محیط زیست و لزوم بازسازی و نوسازی از جمله مواردی بود که به طور جدی توسط استاندار محترم یزد در این جلسه مطرح و مورد پیگیری قرار گرفت و پس از این نشست حاضرین در جلسه با مدیر کل دفتر صنایع منسوجات و پوشاک و نمایندگان انجمن نساجی یزد و انجمن صنایع نساجی ایران به بحث و تبادل نظر در خصوص مسائل و مشکلات خود پرداختند.
نظرات شما