عصر روز سهشنبه چهارم اردیبهشت ماه اعضای کارگروههای بافندگی و رنگرزی، چاپ و تکمیل من گرد هم آمدند تا در خصوص برنامهریزیهای سال جدید و چالشهای پیش رو تشریک مساعی کنند.
عصر روز سهشنبه چهارم اردیبهشت ماه اعضای کارگروههای بافندگی و رنگرزی، چاپ و تکمیل من گرد هم آمدند تا در خصوص برنامهریزیهای سال جدید و چالشهای پیش رو تشریک مساعی کنند.
در این جلسه که با استقبال خوب اعضای محترم انجمن صنایع نساجی ایران همراه بود در خصوص مسائل و مشکلات واحدهای تولیدی در سال گذشته و دغدغههای سال جاری بحث و تبادل نظر شد.
در این جلسه علاوه بر تاثیر افزایش هزینههای نظیر حقوق و دستمزد، حمل و نقل، حاملهای انرژی، بیثباتی نرخ ارز و تاثیرات آن بر قیمت تمام شده محصول تولیدی، آمارهای تولید و تجارت نساجی در سال ۱۴۰۱ و و ۱۴۰۲ مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت. همچنین آمارهای مربوط به ۱۰ سال اخیر در حوزه واردات پارچه از گمرکات ایران و گمرکات بین المللی نیز مطرح و بررسی اجمالی شد. حاضرین در این جلسه ضمن مشارکت در موضوع، به طرح دیدگاههای خود پرداختند و همگان بر این موضوع اشتراک نظر داشتند که دولت در سیاستگذاریهای سال جدید باید حلقه بافندگی را در زنجیره ارزش صنعت مورد توجه بیشتری قرار دهد.
از جمله موارد حائز اهمیت در این جلسه موضوع اتفاق نظر در حفظ منافع زنجیره ارزش در جهت کنترل قیمت تمام شده و رضایت مصرف کننده نهایی بود که توسط تولید کنندگان محترم مورد تحلیل قرار گرفت. موضوع چند نرخی بودن ارز، اختلاف چشمگیر قیمت ارز دولتی و ارز آزاد، تشویق وارد کننده و تنبیه تولید کننده و صادر کننده از جمله موضوعات کلیدی این نشست بود که در خصوص آن بحث و تبادل نظر بسیاری صورت گرفت.
آمارهای واردات پارچه در سال ۱۴۰۲ حکایت از واردات ۸۵۰ میلیون دلار پارچه دارد که تقریباً در حدود یک سوم کل واردات ردیف تعرفههای صنعت نساجی را شامل میشود و این حجم از تخصیص ارز برای واردات مورد بحث و واکاوی قرار گرفت و حاضرین در جلسه به تفصیل در این خصوص گفتگو نمودند و بر لزوم شفاف سازی میزان ارز تخصیصی و واردات انجام شده و نیز ارزش گذاری آن و لزوم درج در سامانه جامع تجارت و ایجاد محدودیت برای تجار و بازرگانان در واردات بیرویه و غیر کارشناسی و سوء استفاده از یارانه و رانت اختلاف نرخ ارز تاکید نمودند.
حاضرین در نشست بر این باور بودند که این اختلاف نرخ ارز در نهایت در جیب تولید کننده پوشاک و مصرف کننده نهایی نرفته و صرفاً مورد سوء استفاده گروهی معدود و غیر تولیدی است اصلاح تعرفههای گمرکی نرخ ETS در گمرکات، تسهیل رفع تعهد ارزی، اجرای مفاد ۲۴ و ۳۰ قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار در جهت اطلاع رسانی شفاف مقررهها و بخشنامهها به ذینفعان، شفاف سازی تعرفههای برق، آب و گاز، کارتابل فنی، لزوم ایجاد محدودیت در تخصیص ارز و واردات از بازارچههای مرزی و مناطق آزاد تجاری از دیگر مواردی بود که در این جلسه مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
نظرات شما