افزایش 12.2 درصدی واردات محصولات نساجی به کشور

رئیس کل گمرک ایران: در سال ۱۴۰۲ صادارت محصولات نساجی ۴۸۹ میلیون دلار و واردات آن ۲.۲ میلیارد دلار بوده که از نظر ارزش دلاری نسبت به سال قبل به ترتیب دارای کاهش ۳ درصدی و افزایش ۱۲.۲ درصدی است.

رئیس کل گمرک ایران: در سال ۱۴۰۲ صادارت محصولات نساجی ۴۸۹ میلیون دلار و واردات آن ۲.۲ میلیارد دلار بوده که از نظر ارزش دلاری نسبت به سال قبل به ترتیب دارای کاهش ۳ درصدی و افزایش ۱۲.۲ درصدی است.

گمرک ایران در ماه های اخیر نسبت به ارائه گزارش های ویژه و شاخص آماری در خصوص واردات و صادرات کالاهای مختلف همراه با جزئیات و تحلیل مبادرت نموده و آنها را در اختیار رسانه ها و در دسترس صاحبنظران و کارشناسان قرار داده است که آخرین آن مربوط به واردات قطعات خودرو بود که بسیار مورد توجه و استفاده کارشناسان قرار گرفت.

به گزارش بولتن نیوز  در ادامه انتشار گزارش های جامع آماری و تحلیلی مربوط به مبادلات تجاری کشور، گمرک ایران گزارش مربوط به محصولات نساجی را آماده کرده که در این رابطه دکتر محمد رضوانی فر معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران در گفتگو با بولتن نیوز با بیان جزئیات آمار صادرات و واردات محصولات نساجی طی سال ۱۴۰۲ به مقایسه آن با سال ۱۴۰۱ پرداخته است.

 

اهم آمار صادرات و واردات «محصولات نساجی» طی سال ۱۴۰۲

به گفته رئیس کل گمرک ایران، در سال ۱۴۰۲، از بین ۵۹۶ کدتعرفه ۸ رقمی موجود ذیل فصول ۵۰ الی ۶۰ کتاب مقررات صادرات و واردات، ۲۷۰ کدتعرفه دارای آمار صادرات بوده اند.

 

آمار مقایسه ای صادارت محصولات نساجی در سال ۱۴۰۲

  • طی سال ۱۴۰۲ صادرات محصولات نساجی در مجموع رقمی بالغ بر ۲۲۸ هزار تن و به ارزش ۴۸۹ میلیون دلار بوده است که در مقایسه با سال ۱۴۰۱، رشدی ۰.۳۰ درصد در وزن و کاهشی ۲.۹۶ درصدی در ارزش دلاری داشته است.
  • طی این مدت، کشور عراق با سهمی بالغ بر ۲۶.۰۳ درصد از ارزش، عمده¬ترین مقصد صادرات محصولات نساجی بوده و پس از آن، کشورهای افغانستان و روسیه، به ترتیب با سهم¬های ۱۸.۱۵ و ۶.۲۶ درصد از ارزش در رتبه¬های دوم و سوم قرار دارند.
  • گمرک «کاشان» با سهم ۱۶.۰۹ درصد، «مشهد» با سهم ۱۱.۵۵ درصد و «غرب تهران» با سهم ۹.۵۱ درصد از کل ارزش صادرات این محصولات، عمده¬ترین گمرکات صادرکننده بوده¬اند.
  • «کف¬پوش¬های غیرمخملی باف»، با رقمی بالغ بر ۲۲۰ میلیون دلار، عمده¬ترین کالاهای صادرشده در بین این محصولات بوده است که در مقایسه با سال ۱۴۰۱، کاهشی ۳.۱۸ درصدی در ارزش دلاری داشته است.

 

آمار مقایسه ای واردات محصولات نساجی در سال ۱۴۰۲

  • در سال ۱۴۰۲، در رویه واردات نیز از بین ۵۹۶ کدتعرفه موجود ذیل فصول مورد نظر، ذیل ۳۴۴ ردیف کدتعرفه واردات کالا صورت گرفته و سایر کدتعرفه های این فصول به دلیل ممنوعیت در واردات و .... ، وارداتی نداشته اند.
  • باعنایت به اینکه فصول ۶۳‏‏-۶۱ کتاب مقررات صادرات و واردات جزء مصنوعات ساخته شده بوده (پوشاک و البسه) و اکثر کدتعرفه های مشمول این فصول ممنوعیت در واردات داشته اند لذا در گزارش لحاظ نشده اند.
  • واردات محصولات نساجی در سال ۱۴۰۲، به ارقام ۶۹۵ هزار تن و ۲.۲ میلیارد دلار می¬رسد که در مقایسه با سال پیش از آن، رشدی ۲۲.۴۹ درصدی در وزن و ۱۲.۲۲ درصدی در ارزش دلاری داشته است.
  • امارات متحده عربی، عمده‌ترین کشور طرف معامله در واردات این محصولات بوده و سهمی بالغ بر ۳۸.۰۳ درصد از ارزش واردات این کالاها را به خود اختصاص داده است. کشور چین با سهم ۲۲.۰۴ درصد در رتبه دوم قرار داشته و رتبه سوم نیز با سهم ۱۷.۶۳ درصد از ارزش، به کشور ترکیه تعلق دارد.
  • گمرک «منطقه ویژه اقتصادی شهید رجایی» با سهم ۲۷ درصد از کل ارزش واردات این محصولات، عمده¬ترین گمرک وارداتی بوده است و پس از آن گمرکات خرمشهر با سهم ۱۳ درصدی و سرخس با سهم ۸ درصدی در رتبه های دوم و سوم قرار دارند.

در بین محصولات نساجی وارد شده به کشور در سال ۱۴۰۲، «پارچه‌های تار و پود باف» با ۴۳۳ میلیون دلار، عمده¬ترین قلم وارداتی بوده که در مقایسه با سال ۱۴۰۱ نیز رشدی ۲۱.۵۵ درصدی در ارزش دلاری داشته است.

دبیرخانه انجمن نساجی ایران

این خبر در واحد اخبار انجمن صنایع نساجی ایران تهیه و به نگارش در آمده است

نظرات شما

نظرات خود را با ما در میان بگذارید

آدرس پست الکترونیکی شما نمایش داده نخواهد شد